ICT en Techniek

3D printing is de toekomst

dinsdag, 24-3-2015  

Een ieder zal weten dat de technologische ontwikkelingen in een welhaast onbegrensd tempo voortschrijden. Een prettig gevolg hiervan is de mogelijkheid van 3D printing. Was het voorheen al modern om een driedimensionaal model uit te werken op een computer om dit te kunnen showen aan producenten of klanten, tegenwoordig is 3D printing een mogelijkheid. Dit stelt ons in staat om een idee tastbaar te maken, zodat het eenvoudiger is om een ander goed te laten zien hoe het product er daadwerkelijk uitziet. Op deze manier maakt 3D printing het mogelijk om communicatie duidelijker en meer overtuigend te laten verlopen. Dit biedt grote mogelijkheden vanuit marketingoogpunt. Een potentiele afnemer kan met behulp van 3D printing beter overtuigd worden van de kwaliteit en het nut van het product, waarbij er makkelijker zaken kan worden gedaan. De techniek staat namelijk nergens meer voor. Als u een compleet uitgewerkt model digitaal op een laptop of tablet heeft staan, is een logische vervolgstap om tot 3D printing over te gaan. Hiermee wordt het ontwerp levendiger en beter te presenteren aan derden. Voor hen kan het namelijk lastig zijn om vanuit digitale modellen goed in te zien hoe het er in werkelijkheid uit zal komen te zien. Dit probleem wordt weggenomen door de fantastische mogelijkheid die 3D printing biedt. Dit vereenvoudigt het proces van het overtuigen van klanten omdat zij nu goed inzichtelijk krijgen hoe het eindresultaat er uit zal komen te zien. Dit zal de afzet van uw bedrijf ten goede komen en dat is waar iedere ondernemer op zit te wachten. Bij een groeiende omzet zal het bedrijf floreren wat een droom is van de ras ondernemer. Hierdoor zal de onderneming kunnen uitgroeien tot een belangrijke speler in de markt waarin het actief is. In tijden van moordende concurrentie is dit belangrijk, want het is eten of gegeten worden. De eerste optie spreekt dan meer tot de verbeelding.

3D printing uitgelegd

Hoewel de term 3D printing velen bekend in de oren zal klinken, weet lang niet iedereen wat het inhoudt. Enige uitleg kan daarom nuttig zijn. Bij 3D printing wordt aan de hand van digitale bouwplannen een tastbaar driedimensionaal voorwerp geproduceerd. Dit is handig omdat het soms lastig is voor te stellen hoe een digitaal object er uit zal zien in de werkelijkheid. Bij 3D printing kan zo goed als ieder ontwerp worden uitgeprint. Bij een standaardprint, zoals we dat allemaal kennen, wordt er afgedrukt op een plat oppervlak, meestal betreft dit papier. Bij 3D printing wordt er echter in de hoogte, breedte en lengte afgedrukt en dit kan plaatsvinden voor de meest complexe vormen denkbaar. Dit was voorheen onmogelijk, maar technische vooruitgang heeft deze geweldige techniek mogelijk gemaakt. Waarom hier niet van profiteren als dit tot betere resultaten leidt. De verkopen van een design van uw hand kunnen hierdoor explosief toenemen, omdat klanten het prettig vinden om met eigen ogen te zien en voelen wat de bedoeling is. Dit vinden velen veel fijner dan naar een computerscherm kijken en dan maar proberen voor te stellen hoe het eindresultaat uiteindelijk van de fabricageband komt rollen. Het is dan altijd maar afwachten of het eindproduct net zo wordt geleverd als men voor ogen had. Het is regelmatig voorgekomen dat dit niet zo is en dat kan een deal onder druk zetten. Een afnemer kan dan namelijk stellen dat het eindproduct anders is dan eerder werd voorgesteld en van de aankoop af willen zien. Dit is een ongewenste situatie, en zorgt voor geen goede relatie met afnemers en kan bovendien allerlei juridisch getouwtrek tot gevolg hebben. Daar zit bijna niemand op te wachten, want is slecht voor de zaken. Gebruikmaken van 3D printing zal dit gedoe voorkomen. Het is zelfs mogelijk om bij het afdrukken gebruik te maken van verschillende materialen. Dit zorgt voor welhaast onbegrensde mogelijkheden en kan bijna elk gewenst resultaat opleveren. Hiermee zal perfect inzichtelijk gemaakt kunnen worden welk model of object u voor ogen heeft en zal klanten doen watertanden.

Voor 3D printing naar de beste gaan

Om een geduld resultaat te verkrijgen bij 3D printing is wel de nodige kennis en kunde vereist. Niet iedereen kan dit zomaar, daarvoor is het hele proces te gecompliceerd. Ga daarom alleen met de beste partij in zee en kies voor Llowlab. Zij leveren louter kwaliteitsprinters en voorzien u bovendien van het beste advies over het gebruik. Alleen zo worden de beste resultaten geboekt, hetgeen economisch succes voor de bedrijfsvoering oplevert. Was het enkele jaren geleden nog vrij prijzig om de juiste apparatuur voor 3D printing aan te schaffen, heden ten dage zijn deze aanschafprijzen fors lager geworden. Tegelijkertijd is de kwaliteit ervan vergroot, zodat de beste resultaten behaald kunnen worden. Ook de gemiddelde consument kan nu zelfstandig overgaan tot 3D printing, aangezien de prijs wat lager ligt dan voorheen en er bovendien goede computerprogramma’s bestaan die begeleiding bieden voor het beste resultaat. Dit alles zorgt er voor dat mensen uit diverse beroepsgroepen gebruik maken van deze techniek. Denk hierbij aan een bijvoorbeeld de groepen:

  • kunstenaar
  • architect
  • marketingondernemer
  • medicus

Allen hebben zij gemeen een bepaald item inzichtelijk te willen maken. De technieken van 3D printing stellen hen hiertoe in staat, zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Indien u ook belangstelling hebt voor deze geweldige kansen, neem dan vrijblijvend contact op met Llowlab. Zij kunnen u van vakkundig advies voorzien en de bijna onbeperkte mogelijkheden uitleggen. Bel of mail ze vandaag nog op.


Comments are closed.