Nieuws

De ngo-coöperanten bij Volens

zondag, 24-8-2014  

Het inzetten van ngo-coöperanten is de hoofdactiviteit van Volens. In de loop der jaren zijn de vereisten en voorwaarden voor het uitzenden geëvolueerd, onder invloed van de ruimere evolutie van de internationale context en de ontwikkelingssamenwerking.

Volens hanteert het begrip solidair engagement ten voordele van en met de gemarginaliseerde bevolkingsgroepen als fundament voor het inzetten van coöperanten. Zo’n solidair engagement houdt een zeer concrete manier van samenwerken in en vraagt een bereidheid om het leven te delen met deze mensen in het Zuiden, gedurende een bepaalde periode. Naast beroepsvaardigheden (bekwaamheden, ervaringen, talenten, kennis) zijn het persoonlijk engagement en de menselijke kwaliteiten even belangrijk om een gepaste bijdrage te leveren.

De landen die in aanmerking komen voor in te vullen posten in de komende jaren zijn : Burkina Faso, Burundi, D.R. Kongo, Rwanda, Senegal, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Bolivia, Brazilië, Colombia, El Salvador, Ecuador, Guatemala, Haïti, Nicaragua, Peru en de Dominicaanse Republiek.


Comments are closed.