Nieuws

In het Zuiden..

woensdag, 12-11-2014  

Volens werkt binnen het DGOS-programma samen met 170 partnerorganisaties in het Zuiden die onze visie en doelstellingen onderschrijven: ngo’s, verenigingen, basisgroepen, kerkgebonden organisaties, enz. Ze zijn alle actief in de strijd tegen uitsluiting.

Buiten het DGOS-programma wordt er via de solidariteitsgroepen samengewerkt met een zestigtal projecten en partnerorganisaties in 25 landen.

Volens-Itinerans werkt volgens het principe van het “dynamisch partnerschap”. Wij steunen organisaties en projecten door o.a. het versterken van bepaalde bekwaamheden (capacity building), door uitwisseling en seminaries. Maar ook elke partnerorganisatie draagt bij door de andere organisaties met eigen expertise en ervaring te steunen, door uitwisseling en door samen na te denken. Deze relatie van krijgen, maar ook van geven, creëert een dynamiek van wederkerigheid en gemeenschappelijke solidariteit.

Volens werkt met partnerorganisaties in 8 regio’s, rond 20 acties. De middelen die bij deze samenwerking gebruikt worden zijn o.m. de inzet van ngo-coöperanten, projectfinanciering, seminaries, partneruitwisselingen, zuid-zuidstages en technische omkadering van gemeenschappelijke initiatieven.

Sinds 1999 verwelkomen onze partnerorganisaties jaarlijks 10 à 20 inleefstagiairs voor een periode van 6 weken tot 3 maanden. Hier lees je er meer over.


Comments are closed.