Mens en gezondheid

Alles op het gebied van trapliften

zondag, 3-9-2017  

Wanneer je een duur product zoals een traplift moet gaan aanschaffen (of huren) dan is het natuurlijk fijn om hierover goed geïnformeerd te worden. Mijn moeder is al enige tijd slecht ter been en helaas wordt dit niet beter. Waar ze eerst snel moe werd tijdens wandelingen, wordt het nu steeds duidelijker dat ze minder en minder kan. Het was dan ook wachten op het moment dat ze de trap niet meer op kon. Dit moment kwam helaas sneller dan we dachten. We hebben toen tijdelijk haar bed in de woonkamer neergezet, maar dit was natuurlijk geen definitieve oplossing. We hebben daarom met haar besproken wat zij het liefste wilde. Een ding wist ze in ieder geval zeker: ze wilde absoluut haar huis niet uit. Voor de rest kan ze alles nog uitstekend aan, dus dit was ook niet per se nodig. Met een goede traplift zou ze zo weer een hoop zelf kunnen doen. We zijn dus online op zoek gegaan naar de uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van trapliften.

  • Kopen
  • Huren

Uiteindelijk kwamen we op die manier op de website http://handicare-traplift.be/ terecht. Bij dit bedrijf hebben ze uiteenlopende soorten (op maat gemaakte) trapliften die je zowel kunt kopen als huren. Je krijgt de mogelijkheid om alle trapliften volledig naar je eigen wens aan te passen en dit was voor ons een van de redenen waarom we voor dit bedrijf gekozen hebben.

De trapliften in een fijne kleur

Mijn moeder heeft het interieur van haar huis altijd heel erg belangrijk gevonden. Daarom was ze in eerste instantie ook niet heel erg blij toen we het hadden over trapliften. Zij vond dit maar “lelijke dingen”. Hier kwam echter verandering in tijdens het gesprek met de adviseur van Handicare. Niet alleen nam hij uitgebreid de tijd om alle mogelijkheden op het gebied van trapliften met ons door te nemen, hij maakte ook heel erg duidelijk dat de traplift volledig aangepast kan worden aan de wensen van mijn moeder. Dit vond zij natuurlijk helemaal niet erg en vervolgens ging ze met enthousiasme de verschillende trapliften bekijken. Bij Handicare hebben ze voor zowel rechte als ronde trappen vier verschillende modellen. Je kunt dus het model kiezen dat het beste bij je past en daar kun je dan nog wijzigen aan aanbrengen. Zo kun je bijvoorbeeld de kleur van de lift veranderen en het is zelfs mogelijk om nog extra opties toe te voegen.

Kiezen voor veiligheid

Voor mijn moeder was het dan misschien het belangrijkst dat ze de trapliften die ze bekijk voornamelijk mooi wilde vinden, voor ons was het veel belangrijker dat mijn moeder veilig gebruik kan maken van de lift. Een keuze maken uit de verschillende trapliften deden we dan misschien samen, maar het merendeel van de tijd zal mijn moeder alleen gebruik maken van de lift in haar huis en we wilden natuurlijk wel zeker weten dat dit compleet veilig was. De adviseur die ons meer over de trapliften vertelde kon ons zeker op het hart drukken dat dit het geval was. Na het maken van de keuze uit de trapliften kwam het moment dat we moesten kiezen tussen kopen en huren. We wisten dat mijn moeder de traplift voor de rest van haar leven zou gebruiken, maar er zaten toch ook echt wel voordelen aan het huren ervan. Het zou waarschijnlijk uiteindelijk de duurdere optie zijn, maar we kunnen dan wel rekenen op een montage en onderhoud en dat wil je toch ook wel bij de traplift hebben. Dit werd uiteindelijk dan ook onze keuze.


Comments are closed.