Financiën en Verzekeringen

Een WSNP advocaat: Voor ondernemers en particulieren

woensdag, 18-3-2015  

WSNP staat voor: Wet Sanering Natuurlijke personen. WSNP geeft mensen de kans om problematische schulden te saneren. Gemeentelijke Schuldhulpverlening is het voortraject hiervan. Die gaat, zoals de naam als zegt, via de gemeente. Blat advocaten heeft veel ervaring met het begeleiden van natuurlijke personen bij problemen met de Wettelijke Schuldsanering. WSNP-zaken.nl is een dienst van Blat advocaten. U hoeft niet over veel geld te beschikken om geholpen te kunnen worden door een WSNP advocaat. Tegen relatief lage kosten kunt u goed en snel geholpen worden door een WSNP advocaat. Een WSNP advocaat is gespecialiseerd in schuldsaneringszaken. Een WSNP advocaat helpt u snel en deskundig. Voor een WSNP advocaat is het belangrijk samen met u te werken. Een WSNP advocaat biedt uitkomst bij de volgende problemen:

 • Geen toegang tot de WSNP
 • (Dreigende) tussentijdse beëindiging van de WSMP, zowel bij de rechtbank als in hoger beroep
 • Geen schone lei (zowel tussentijds als bij de beëindiging)
 • Hoger beroep na beëindiging van de WSNP of na de afwijzing van de toegang tot de WSNP.

De WSNP is bedoeld voor zowel ondernemers als particulieren. Een WSNP-advocaat helpt ondernemers om na een ingrijpende fout verder te kunnen met het leven. Hierbij kunt u denken aan een ondernemer die bijvoorbeeld zijn boekhouding niet op orde had voor de aanvraag van WSNP. Door omstandigheden kan het voorkomen dat dit gebeurd. De rechter bepaald wie wel of niet in aanmerking komt voor deze regeling. Het is niet altijd goed te voorspellen wat de beslissing zal zijn van de rechter. Ook een particulier kan de toegang tot de schuldsanering worden geweigerd. Een schuld bij een postorderbedrijf kan hiervoor al een aanleiding zijn. Bijvoorbeeld wanneer u noodzakelijke kleding hebt aangeschaft voor uw kinderen en vervolgens deze kleding niet kon betalen doordat de alimentatie niet voldaan werd.

Wanneer komt u in aanmerking voor een WSNP advocaat?

Helaas komt het te vaak voor dat mensen veel te lang in de WSNP zitten. Dit kan komen doordat:

 • De bewindvoerder niet te bereiken is
 • De rechtbank een achterstand heeft van een jaar met de afwikkeling van schuldsaneringen.

Een WSNP advocaat helpt u uit de brand wanneer bijvoorbeeld uw verzoek tot toelating tot de schuldsanering is afgewezen. Helaas komt ook niet iedereen met schulden in aanmerking voor hulp van een WSNP advocaat. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van een WSNP advocaat is het volgende van groot belang:

 • Het moet duidelijk zijn dat u niet zal kunnen doorgaan met het betalen van uw schulden
 • Uw schulden zijn te goeder trouw ontstaan. U dient in ieder geval aan te tonen de onderliggende oorzaken onder controle te hebben. Dit betreft de schulden die in de vijf jaar voorafgaand aan het verzoek zijn ontstaan te goeder trouw
 • De verplichtingen van de WSNP zult u nakomen. Dit moet duidelijk zijn.
 • U zult zich zoveel mogelijk inspannen om mogelijk aflossing te genereren
 • Het is niet toegestaan al in de WSNP te zitten of hier de afgelopen 10 jaar in te hebben gezeten
 • U moet het minnelijk traject hebben doorlopen via een daartoe aangewezen instantie.

Het minnelijke traject houdt in dat een schuldhulpverlener eerst een regeling zal proberen te treffen met de schuldeisers. Hierbij wordt er gekeken naar de oorzaak van de schulden en de wijze waarop de schulden opgelost kunnen worden. Het is van groot belang aan alle vereisten te voldoen om toegelaten te worden tot de WSNP. Vaak komt het voor dat de Rechtbank denkt dat u niet aan alle vereisten voldoet. Het in hoger beroep gaan is dan een optie. U gaat dan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter. Een WSNP advocaat helpt u om aan het Gerechtshof duidelijk te maken dat u aan alle vereisten voldoet. Toch is het niet altijd zo dat wanneer u niet aan een bepaalde vereiste voldoet, u onmiddellijk niet toegelaten wordt tot de regeling. Er zijn bepaalde gronden aanwezig waarop de rechter kan besluiten u alsnog toe te laten. Mocht u twijfelen of u in aanmerking komt voor de dienst van een WSNP advocaat, dan kunt u de test doen die op onze website te vinden is. Onze website is WSNP-zaken.nl. Een WSNP advocaat van WSPN-zaken biedt voor u de volgende voordelen:

 • Jarenlange ervaring
 • Aantrekkelijke tarieven
 • Hulp door heel Nederland
 • Advocaten met de juiste vakkennis

Laat u geheel vrijblijvend terug bellen

Het is enorm vervelend dat mensen jarenlang achtervolgd kunnen worden door hun schulden. Een WSNP-advocaat helpt u om met een schone lei te kunnen beginnen. Een WSNP-advocaat helpt u om er voor te zorgen dat schuldeisers eerder een betalingsregeling of een minnelijk akkoord willen sluiten. Uw WSNP-advocaat zorgt ervoor dat uw schuldeisers verplicht mee zullen werken aan het WSNP-traject. Ook helpt een WSNP-advocaat u om ervoor te waken dat u failliet gaat. Ons kantoor bevindt zich in Zeist. Echter laten wij ons hierdoor niet beperken. Een WSNP advocaat verleent hulp daar waar u woont. Onze advocaten reizen door heel Nederland. Neemt u vooral eens contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. Zowel telefonisch als per e-mail kunt u ons goed en snel bereiken. Het is ook mogelijk om u terug te laten bellen. Dit is geheel kosteloos en geheel vrijblijvend. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op.

Meer van wsnp-zaken.nl

Deel dit bericht op social media


Comments are closed.