Woning en Tuin

Kluis kopen voor beginners: 5 grote fouten

zondag, 18-2-2018  

Goed, je wilt je eigendommen beschermen tegen inbrekers en criminelen. Hoe ga je dan te werk? Stap 1: een kluis kopen. Kies niet voor een goedkope kluis, of een kluis zonder certificaat, maar doe een nuttige investering waar je vele jaren plezier van hebt. Misschien heb je nog nooit nagedacht over de aanschaf van een kluis. Een kluis kopen klinkt dan misschien aantrekkelijk, maar waar moet je allemaal aan denken? In dit artikel lees je de meest gemaakte fouten:

  • Een te grote kluis
  • Een te kleine kluis
  • Een te dure kluis
  • Een verkeerd soort slot
  • Een niet verzekerde kluis

In de wereld van de kluizen is het niet altijd ‘bigger is better’. Wil jij een kluis kopen? Denk dan goed na over het formaat dat je daadwerkelijk nodig hebt. Een veelgemaakte fout is dat mensen een te grote kluis kopen, waar ze vervolgens enkel een diploma in bewaren. Je doet dan een grote investering, die zich niet terugbetaald. Voor een A4-tje had je ook een laptopkluis kunnen kopen, voor de helft van het geld. Waar sommige mensen een te grote kluis kopen, slaan andere mensen een andere weg in. Zij proberen voor zo min mogelijk geld een degelijke kluis te bemachtigen. In de regel betekent dat: wel de certificering, maar niet de ruimte. Je hebt dan een professionele kluis, waar je maar heel weinig waardevolle spullen in kwijt kan. Moraal van dit verhaal: kies een kluis die bij je past. Wil jij veel waardevolle spullen opslaan in de kluis? Dan kan een groot model zeker de moeite waard zijn. Denk echter niet dat je altijd een grote kluis moet kopen, want vaak kun je voor de helft van het geld een prima exemplaar vinden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Surf dan eens naar Kluis.be en bekijk het aanbod. Op deze site vind je kluizen van verschillende afmetingen, zodat je altijd een exemplaar treft waar je tevreden mee zult zijn.

Kluis kopen met verkeerd slot

Een vierde veelgemaakte fout: het verkeerde soort slot. Wil jij een kluis kopen? Denk dan goed na over het slot dat daarop moet zitten. Je hebt een aantal mogelijkheden, waaronder het sleutelslot, het elektronische slot en het bio-slot. Ben jij goed in het bewaren van je sleutels? Kies dan voor het sleutelslot. Met een sleutelslot weet je zeker dat je altijd bij je documenten kunt, wat er ook gebeurt. Het voordeel van een elektronisch slot is dat je helemaal geen sleutel nodig hebt. Je stelt simpelweg een code in om de kluis te openen. Het enige probleem: je moet die code onthouden! Tot slot het bio-slot. Hierbij kun je met behulp van een vingerafdruk de kluis openen. Het voordeel van een bio-slot is dat het door verschillende mensen geopend kan worden. Je hoeft dus geen sleutels bij te maken, of codes te delen. Deze brandkasten zijn in de regel echter heel duur. Het is dus een afweging tussen prijs en kwaliteit. Een laatste veelgemaakte fout is dat mensen de inhoud van hun kluis niet laten verzekeren. Wil je een kluis kopen? Zorg dan altijd dat je de waarde van je spullen hebt berekend. Koop vervolgens een model waarmee dat bedrag verzekerd is. Zo weet je zeker dat je geld terugkrijgt op het moment dat dit nodig is!

Laat je informeren over een kluis

Een goedkope kluis is niet altijd een goede kluis, maar je kunt ook te veel geld uitgeven. Weet je niet welke kluis je wilt kopen? Neem dan contact op met de klantenservice van Fortimax Beheer. Zij nemen een vragenlijst met je door en bepalen zo welke kluis het best bij jou past!


Comments are closed.