Financiën en Verzekeringen

Laat een arbeidsdeskundig onderzoek doen

vrijdag, 20-7-2018  

Als jij net als ik een ondernemer bent en je hebt je eigen werknemers, dan is de kans aanwezig dat je op een gegeven moment te maken krijgt met een ondernemer die chronisch ziek is. Dit is iets wat natuurlijk heel erg vervelend is. Het is een situatie waar je het liefst zo snel mogelijk weer uitkomt. Maar dat kan moeilijker zijn dan je denkt. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat het gewoon lastig is om uit te vogelen wanneer een ondernemer nu echt ziek is en wat er nu precies aan de hand is, want dat kan allemaal van invloed zijn op wanneer een medewerker weer aan de slag kan gaan. Het is dan ook belangrijk om in de gaten te houden wanneer je arbeidsdeskundig onderzoek kunt starten. Dit moet binnen zes weken nadat:

  • De arbeidsarts hier toezegging toe doet
  • De medewerker een jaar in ziekteverzuim zit

Dit zijn de twee momenten waarop je moet kiezen voor het starten van een arbeidsdeskundig onderzoek. Ik kan je aanrader om dit te doen bij het bedrijf Proficiënt Verzuimbegeleiding. Zij weten dit op de juiste manier aan te pakken en je kunt er op die manier dus zeker van zijn dat alles op de juiste manier aangepakt wordt. Ik ben er tot nu toe in ieder geval heel erg blij mee dat ik dat op deze manier heb aangepakt. Gelukkig is het mij slechts eenmaal overkomen dat een medewerker echt het ziekteverzuim in moest en geruime tijd niet meer kon werken. Maar zonder het bedrijf Proficiënt Verzuimbegeleiding was het zeker niet zo goed afgelopen.

Het resultaat van het arbeidsdeskundig onderzoek

Ieder arbeidsdeskundig onderzoek ziet er natuurlijk anders uit. Dit is ook een van de eerste dingen die ze je bij dit bedrijf duidelijk zullen maken. Het is belangrijk om dit goed voor ogen te houden zodat je hierin niet verrast wordt. Het is dan ook niet gek dat ik zo blij ben dat ik voor dit bedrijf gekozen heb. Wanneer het op het doen van een arbeidsdeskundig onderzoek aankomt, weten ze hier zeker waar ze mee bezig zijn en dat was precies waar ik naar op zoek was. Natuurlijk is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Niet alleen voor je eigen bedrijf, maar ook voor de medewerker wanneer iemand zo lang ziek is, dan is er natuurlijk echt iets aan de hand. Wanneer dit om lichamelijke klachten gaat, dan kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar de werkzaamheden die ze uitvoeren en of daar misschien iets aan aangepast kan worden. Ook is het mogelijk om te kijken naar de mogelijkheid om dingen op een andere manier aan te pakken. Wanneer het om geestelijke klachten gaat, dan kan dat soms lastiger zijn. Dit heb ik mogen ervaren, maar met de hulp van dit bedrijf kom je zeker tot de juiste oplossing.

Vraag om meer informatie

Heb jij ook een medewerker die al geruime tijd in het ziekteverzuim zit en wil je hier door proficientgroep.nl graag iets aan laten doen? Heeft de bedrijfsarts je het advies gegeven om te kiezen voor het laten uitvoeren van een arbeidsdeskundig onderzoek? Dan wordt het tijd om hier ook actie op te ondernemen. Een arbeidsdeskundig onderzoek is makkelijk aan te vragen bij dit bedrijf en zij helpen je natuurlijk erg graag verder. Door contact met ze op te nemen kun je ook meer duidelijkheid krijgen over wat de kosten precies zullen zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden. Ik kan je zeker aanraden om hier goed naar te kijken op het gebied van arbeidsdeskundig onderzoek.


Comments are closed.