Nieuws

Landbouw machines koopt u bij Evers

zaterdag, 28-3-2015  

Bij Evers kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment, op het gebied van landbouw machines. Denkt u hierbij aan:

 • Woelers
 • Cultivatoren
 • Vario-disks
 • Landbouw bemesters
 • Zaaimachines
 • Graslandverzorging
 • Zaaibedbereiding
 • Vorenpakkers
 • Rollen
 • Nalopers
 • Schuifbladen
 • Gebruikte machines

Het komt nogal eens voor dat de grond op uw bedrijf verdicht raakt. Uw land wordt nou eenmaal regelmatig bereden, door uw landbouw machines. Het gevolg is dat bijvoorbeeld uw akker vaak onvoldoende water meer op kan nemen. Het onvoldoende water op kunnen nemen, heeft grote gevolgen voor uw gewassen als u hier niks aan doet. Deze hebben moeten uiteraard goed bij het bodemvocht kunnen komen, wanneer het een tijdje droog is. Het dichtrijden voorkomt u niet, maar u kunt er wel iets aan doen. Tussen het assortiment landbouw machines, kunt u vele diepwoelers vinden. In de uitgebreide collectie landbouwmachines, zit er altijd wel een diepwoeler bij die voor u en uw land geschikt is. Nadat u het land heeft bewerkt met een woeler van Evers, kan uw gewas weer goed groeien. En dat is waar het bij Evers om gaat. De tanden van de woelers zijn opmerkelijk te noemen. Deze tanden zijn geplaatst in een unieke V- of W-vorm. Het voordeel hiervan is dat de ondergrond gelijkmatig wordt opgebroken. Daarbij wordt het maximale eruit gehaald, met zo min mogelijk trekkracht. Veiligheid is een punt die Evers natuurlijk ook niet overslaat. De woelers zijn daarom uitgebreid met een breekboutbeveiliging. De Java is de meest gebruikte woeler, in het assortiment van landbouw machines. Dit is niet alleen de meest verkochte woeler bij Evers, maar ook de best verkochte van heel Nederland. Er is geen grond hetzelfde. Voor iedere grond bestaat er een goede oplossing, binnen onze collectie landbouw machines. Zelfs voor steenrijke gronden, hebben we een geschikte oplossing. De Trakehner is hiervoor een zeer geschikte machine.

Geen grond is te gek voor onze landbouw machines

Onder de landbouw machines, is de Vario-Disk een unieke schijveneg. Deze geeft een volledige stoppelbewerking. Wist u dat deze Vario-Disk uitgevonden is door Evers? Twee grote voordelen mogen genoemd worden: Een hoge werkcapaciteit en een laag brandstofgebruik. Deze machine werkt zich moeiteloos door de meeste gronden heen. Deze schijveneg heeft een unieke traploze hoekverstelling. Hij is daardoor bijzonder geschikt voor:

 • Het inwerken van organische mest
 • Groenmester
 • Stoppelbewerking

Bent u werkzaam in de wijnbouw, of in de asperges? De Vario-Disk Specials, is dan een goede optie voor u. Bent u nieuwsgierig naar meer informatie? Kijk dan vooral even op de website van Evers, voor meer informatie over dit unieke werktuig onder de landbouw machines. Evers is dé specialist op het gebied van bouwland bemesters. Deze landbouw machines zijn perfect geschikt voor uw te bemesten grond. We weten wat uw grond nodig heeft. Deze landbouw machines zijn niet slechts voor één of enkele typen grond geschikt. De landbouw bemesters zijn geschikt voor elke grondsoort en elke bewerking. Het maken van een goede keuze is niet altijd simpel. Niet alleen omdat u de keuze heeft uit 11 typen, maar ook vanwege de regelgeving omtrent het gebruik van meststoffen. Weet u niet zeker welke landbouw bemester geschikt is voor uw grond? Wij helpen u graag om een goede keuze te maken. Hebt u bijvoorbeeld een machine nodig die werk onder extreem zware omstandigheden aan kan? Dan is wellicht de Hannoveraner een goede optie voor u. Dit is een heavy-duty bemester, met een vrije doorlaat van 76 cm. De Hannoveraner is standaard uitgerust met hydraulisch verstelbare rollen en een verwisselbare aanspanningsplaat. Onder de landbouw machines, zijn ook onze graslandmachines het aanprijzen waard. Ze zorgen voor:

 • Een frisse, jonge grasmat
 • Betere bodemstructuur
 • Stimuleert bodemleven
 • Betere waterafvoer en waterberging
 • Meer gras van eigen grasland.

Voor het oplossen van een muizenplaag is helaas nog niet dé oplossing gevonden. Muizenplagen zijn, behalve erg vervelend, ook een grote kostenpost. Muizen kunnen uw grasland compleet vernielen. Onze graslandmachines kunnen deze, en andere natuurschade, repareren. Deze landbouw machines zijn te verkrijgen in 5 uitvoeringen, te weten: Graslandbeluchter, Graslandwoeler, Gras Profi Gedragen, Grass Profi Getrokken en Fronteg. Zo heeft de Graslandbeluchter bijvoorbeeld een degelijk en zwaar geconstrueerd frame. Dit type zorgt voor meer lucht in de bodem, voor een betere grasgroei. De hoogwaardige assen staan garant voor een lange levensduur. Absoluut een machine, wanneer u voor kwaliteit wilt gaan. Ook onze andere machines zijn het aanprijzen waard. Ze doen absoluut niet voor elkaar onder. Wilt u slechte grassen en onkruiden verwijderen, en daarbij de grasmat verjongen? Dan is de Grass Profi een goede optie. Zelfs het inzaaien van uw grasland is met dit apparaat mogelijk.

Wij kunnen ook maatwerk leveren

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, van onze collectie landbouw machines. U hebt zo in ieder geval een indruk gekregen van de mogelijkheden. Echter zijn er nog veel meer landbouw machines in ons assortiment die het aanprijzen waar zijn. Landbouw machines zijn niet weg te denken van een landbouw bedrijf. De tijd dat alles nog met de hand werd gedaan, is allang voorbij. Landbouw machines nemen u veel werk uit handen. Het is belangrijk dat zo’n machine goed werkt, omdat het veel wordt gebruikt. Het is daarbij van groot belang dat zo’n machine kwaliteit levert. De landbouw machines van Evers, bieden u dat wat u als grondbewerker nodig hebt. Ondanks ons grote assortiment, kan het zijn dat de landbouw machines die wij leveren het nét niet zijn voor u. In dit geval kunnen wij u ook maatwerk aanbieden. Wij denken graag met u mee. Evers, gevestigd in Almelo, heeft voor ieder probleem wel een oplossing voorhanden. Vraag eens een brochure aan, of neem contact met ons op.


Comments are closed.