Vakantie en Recreatie

Noorderlicht reizen: een droom komt uit!

dinsdag, 12-2-2019  

Altijd al eens het noorderlicht willen aanschouwen, het prachtige kleurspel aan de sterrenhemel met indrukwekkende vlammende bewegingen en de mooiste kleuren van groen tot diepblauw? Voor velen is het zien van het noorderlicht iets wat ze altijd nog eens willen doen. Maar waarom wachten? Met Xplore the North is het heel eenvoudig om uw reis naar het noorden zoals Lapland of IJsland te regelen alwaar u het prachtige noorderlicht helemaal zelf kunt zien. Kijk op onze website https://www.xplorethenorth.be/noorderlicht voor de beste noorderlicht reizen die wij aanbieden.

Bij Xplore the North zijn ze gek op noorderlicht reizen

Naar het noorderlicht reizen is een echte droom en voor velen een bestemming voor op hun bucketlist. Zo ook voor de oprichter van Xplore the North; Brent D’Hooge. Nadat hij in 2005 zelf het noorderlicht heeft mogen aanschouwen besloot hij meteen om zijn werk te maken van noorderlicht reizen. Letterlijk, want hij richtte Xplore the North op om noorderlicht reizen maar ook andere indrukwekkende reizen aan te bieden naar diverse bestemmingen in het noorden van onder meer Europa.

  • Experts op het gebied van noorderlicht reizen
  • Info avonden over onze noorderlicht reizen en andere reizen
  • Enthousiast team van ware experts in het reizen naar Alaska, IJsland, Lapland en de Faeröer eilanden

Ons team van Xplore the North weten allen als geen ander welke bestemmingen in Lapland en Ijsland ware pareltjes zijn om te bezoeken. Geregeld reizen ze zelf af naar het hoge noorden om de mooiste reizen samen te stellen voor hun klanten.

Boek een reis naar Lapland en streep je bucketlist af

De meeste kans op het zien van het noorderlicht is tussen september en half april. De beste plekken om het noorderlicht te zien in Europa zijn de eilandengroep, de Lofoten, die bij Noorwegen horen. Ze liggen middenin de Aurora Zone. Deze Aurora Zone is de zone als het gaat om het zien van het noorderlicht; de Aurora Borealis. Ook in IJsland is het noorderlicht goed te zien, net als in Groenland en Spitsbergen. In het noordelijkste deel van Noorwegen, Zweden en Finland is tot slot de meeste kans op het zien van het noorderlicht; want Noordelijk Lapland ligt boven de noordpoolcirkel en staat erom bekend dat de kans op het aanschouwen van de Aurora Borealis in Europa het grootst is. Daarom hebben wij ons ook gespecialiseerd in deze voornoemde reisbestemmingen. Bovendien kun je bij Xplore the Norh de noorderlicht reizen combineren met gave huskytochten of wintersport. Boek bijvoorbeeld een Deluxe Aurora Experience waarbij u naar Lapland reist naar Abisko gelegen op een machtige berg op de Zweeds-Noorse grens. Als het weer het toelaat kunt u ’s avonds het noorderlicht aanschouwen onder leiding van professionele fotografen. Samen met hen gaat u op zoek naar de Aurora en kunt u deze vastleggen met een professionele digitale camera. Geniet de komende dagen van nog meer noorderlicht spektakel. Neem de noordelijkste treinlijn van Europa om het ICE hotel te bezoeken. Overnacht in het comfortable Pinetree Lodge en maak een tocht met de sneeuwscooter en een tweedaagse huskytocht. De Alaskan husky’s hebben er ontzettend veel plezier in om door de sneeuwlaag te rennen terwijl u ondertussen geniet van de eindeloze vergezichten. Dan is het ’s avonds heerlijk warm worden in een echte houtsauna. Ga op het ijs rijden met speciale buggy’s. een onvergetelijke ervaring. Na deze reis zult u nog vaak terug willen komen naar Lapland. Mogen wij u binnenkort bij ons verwelkomen voor noorderlicht reizen? Wie weet kunt u al heel snel het noorderlicht aanschouwen van uw bucketlist afvinken! Alhoewel de kans dat u nog vaak naar het  noorderlicht reizen wilt is zeer groot!


Comments are closed.