Vakantie en Recreatie

Noorderlicht vakantie

vrijdag, 11-3-2016  

Iedereen lijkt het fantastisch om eens met eigen ogen te mogen genieten van het Noorderlicht, vakantie vieren in het hoge noorden van Europa is hiervoor niet noodzakelijk, maar het verhoogt de kansen op het zien van dit licht wel enorm. Heel af en toe is het immers zo dat ook hier in het westen van Europa wel eens Aurora Borealis wordt waargenomen. Dit gebeurt echter zo zelden, dat de kans dat u het een keer meemaakt echt bijzonder klein is. Bovendien is het effect zoveel zuidelijker een stuk minder intens. Wilt u het een keer echt volop ervaren, dan is een speciale Noorderlicht vakantie een uitstekend idee. Tijdens deze reis, reist u af naar een regio waar de kans op het zien van dit fenomeen een stuk groter is en waar het er bovendien veel spectaculairder uitziet. Voor een goede Noorderlicht vakantie moet u afreizen naar het echt hoge noorden, tot ongeveer honderd kilometer voorbij de poolcirkel, het noorden van Lapland. Natuurlijk is de Aurora Borealis ook in het zuiden van Lapland wel te zien, maar daar is de kans toch minder groot en bovendien ziet het er daar ook minder spectaculair uit. Veel mensen denken dan meteen aan een reis naar Noorwegen en hoewel dit zeker een optie is, is het ook in het noorden van Zweden en Finland goed te zien. Het gaat dus vooral om de hoogte boven de poolcirkel, kies dus daarom het land uit dat het best bij u past en dat u graag zou willen bezoeken. Zolang u er voor zorgt dat u echt in het noorden van Lapland verblijft, wordt de kans van slagen van uw Noorderlicht vakantie erg groot. Wilt u dus een keer echt volop kunnen genieten van het Noorderlicht, vakantie vieren in het noorden van Noorwegen, Zweden of Finland is dan een echte aanrader.

Noorderlicht vakantie: wanneer en hoe lang?

U weet nu dat voor het echt ervaren van het Noorderlicht vakantie in het noorden van Lapland een aanrader is. De locatie is dus bekend, u weet waar u ongeveer moet zijn. Maar wanneer kunt u daar nu het beste heen reizen, op welk tijdstip is de kans van het zien van de Aurora Borealis het grootste en hoe lang moet u er heen gaan om de kans zo groot mogelijk te maken dat u het ook echt zult zien? Een Noorderlicht vakantie plant u het best in de herfst, winter of vroege lente. Februari tot half april bieden de meeste kans op het waarnemen van dit bijzondere natuurverschijnsel, maar ook tijdens de zogenaamde indian summer, in de laatste helft van september, is de kans op het zien van dit verschijnsel groot. Sommige mensen menen dat de stand van de maan een rol speelt bij het voorkomen van het Noorderlicht, vakantie naar deze regio plannen zij dan ook aan de stand van de maan. Dit is niet noodzakelijk, de maanstand beïnvloedt namelijk niet het voorkomen van de Aurora Borealis. Wat het wel beïnvloedt, is de manier waarop u deze waarneemt. Is het immers helemaal donker buiten, dan zult u het speciale noorderlicht eerder waar kunnen nemen. Maar is het volle maan en zijn de lichtgolven dan te zien, dan is dit nog spectaculairder. Het zorgt voor een zeer bijzonder effect, door mensen die het ooit mee hebben mogen maken wel het mooiste lichtspektakel op aarde genoemd. Voor een geslaagde Noorderlicht vakantie is het dus vooral belangrijk dat u de juiste locatie en de juiste reismaand kiest. En daarnaast is het natuurlijk zo dat hoe langer u op reis gaat, hoe groter de kans is dat u de Aurora Borealis waar zult nemen. Kies voor uw Noorderlicht vakantie een verblijf van minstens een week, dat vergroot uw kansen echt enorm.

Reis met Xplore the North

Wilt u een Noorderlicht vakantie gaan maken, dan kunt u natuurlijk op eigen houtje naar het noorden afreizen en er het beste van hopen. Maar u kunt er ook voor kiezen om te vertrouwen op de expertise van een echte specialist. Bij Xplore the North hebben ze zeer veel kennis van de Aurora Borealis, de beste reistijden en de mooiste locaties. Boekt u bij hen uw Noorderlicht vakantie, dan kunt u er zeker van zijn dat u een fantastische reis zult beleven. Waarom zou u nu bij Xplore the North uw Noorderlicht vakantie boeken? U kiest voor hen omdat:

  • zij enkel werken met kleinschalige logies, ver weg van de drukte van andere toeristen
  • zij veel expertise in huis hebben
  • zij zelf ieder jaar weer naar het noorden gaan om inspiratie op te doen en nieuwe mooie plekken te ontdekken
  • zij de mooiste dagvullende programma’s bieden
  • zij een eigenzinnige mix van comfort en avontuur bieden
  • zij een uitstekende kwaliteit bieden tegen eerlijke prijzen

Deze redenen maken dat zij de beste reisorganisatie zijn voor uw reis naar dit deel van Europa. Dat geldt niet alleen als u een Noorderlicht vakantie wilt maken, maar ook als u gewoon eens Lapland wilt bezoeken. Of u nu in de winter of in de zomer naar dit gebied af wilt reizen, zij kunnen u altijd de beste reismogelijkheden bieden. Daarnaast bieden zij ook reizen naar IJsland. Met Xplore the North kunt u dus echt op een fantastische manier het noorden van Europa ontdekken, of u dit nu wilt doen tijdens een speciale Noorderlicht vakantie of tijdens een ander soort reis, zij zijn de beste specialist!


Comments are closed.