Bedrijven en Bedrijfsleven

Voor ons is cd persen gesneden koek

vrijdag, 27-3-2015  

Een cd persen is nogal een werk voor iemand die het niet dagelijks doet. Voor ons is het echter als het aansnijden van een koek: geen kunst aan, maar een ambacht, een ambacht waar we trots op zijn en waar we graag zo veel mogelijk mee bezig zijn. Daarom vinden we het ook fijn als u bij ons een bestelling plaatst, dan kunnen we weer bezig met waar we goed in zijn, waar we plezier in vinden. Waarom zou iemand een cd willen persen in een tijd waarin we toch alles gratis van internet plukken zou u zich af kunnen vragen en dat zou een zeer terechte vraag zijn. Ondanks het grote gebruik van internet is de cd nog steeds een medium waarmee een zeer groot publiek wordt bereikt. De verkoop is weliswaar iets gedaald, maar de cd is nog steeds met zeer grote afstand de meest gebruikte muziekdrager bekend in de moderne wereld. Daarom blijven we cd persen. Het is voor ons ook een ideële zaak, we willen namelijk de wereld verblijden met mooie muziek en daarvoor is simpelweg een middel nodig en dat is de cd, en om de cd te kunnen verspreiden is cd persen nodig, om op grote schaal de cd te kunnen aanbieden. Dat aanbieden dat doet u, daar zijn wij niet zo goed in als u, onze specialiteit is het cd persen, de ambacht, uw specialiteit is het aan de man brengen van de muziek, het herkennen van nieuwe muzikale talenten. Het is ook dat bandjes die zijn doorgebroken zo in een keurslijf te drukken van nietszeggende radiomuziek die iedereen kan bekoren dat de verkopen door het dak schieten. Want u weet dat het in de muziek niet gaat om authentiek muziek of om muziek waar daadwerkelijk gevoel in ligt, maar om muziek die voor de grote massa interessant is. De grote massa koopt namelijk veel muziek. Een klein groepje geïnteresseerden zal misschien een obscuur bandje als The rural Alberta advantage wel willen kopen, maar daar wordt u geen miljonair mee. En laten we wel wezen: u zit in de muziekindustrie omdat u heel veel geld wilt verdienen, en u bent niet geïnteresseerd in die bandjes die niet verkopen, hoe leuk u ze ook vindt. Dan wil u best een cd van ze kopen, maar zelf die cd verkopen, laat staan die cd persen gaat u te ver. Maar misschien schatten we u verkeerd in, misschien bent u juist die filantroop die de wereld wil voorzien van muziek die authentiek en die niet past op de radio waar alle muziek ongeveer hetzelfde klinkt. Wees gerust, daar hebben we niets op tegen. We gaan cd persen voor de aanstaande miljonair, maar ook voor de sloeber die blij is dat hij zijn favoriete underground bandje een cd heeft gegund. Voor ons is cd persen namelijk het vak, onze passie, niet rijk worden, niet bandjes ontdekken. Zo hebben we allemaal onze specialiteit, u de uwe, wij het cd persen.

Na het cd persen de hoesjes

U moet in elk geval nog wel iets doen voor we voor u aan het werk kunnen met cd persen. Het eerste is natuurlijk het aanleveren van de audio. Als u wilt kunnen we ook wel een muziekstudio aanraden, maar daar weet u vast meer van af dan wij. Als u dat eenmaal heeft gedaan en u heeft contact met ons gezocht, zie hieronder hoe dat het handigst gaat, is het ook nog van belang dat u een keuze maakt in hoe we de cd aanleveren. De eerste vraag is natuurlijk wat er op de cd zelf moet komen te staan. Dat gebeurt bij het cd persen. U kunt denken aan de naam van de artiest, de platenmaatschappij, de titel van het album, uw eigen naam, een mooie achtergrond, wat u maar wilt. Tegenwoordig is het hip om een cd in een soort boekje aan te bieden, dat kunnen wij natuurlijk ook maken, maar in dat geval moet u ook de tekst aanleveren, en het liefst ook een ontwerp als u niet wilt dat wij er maar lukraak wat van maken. Het hoesje zelf kan van alles zijn, de ouderwetse doorzichtige hoesjes of kartonnen hoesjes. We kunnen het hele verhaal ook vertalen naar de DVD’s en dan gaan we geen cd persen maar een DVD persen en komt het geheel in een DVD hoesje. Kortom, de juiste volgorde is als volgt:

  • U heeft prachtige audio in handen
  • U neemt contact met ons op, zie onder
  • Wij gaan de cd persen
  • U vertelt ons uw voorkeuren
  • De cd’s worden binnen drie werkdagen geleverd

Neem contact op voor cd persen

Als u inmiddels cd persen een fantastisch idee vindt, wilt u vast hier een kijkje nemen: www.datamaxbenelux.nl/cdpersen.html . Hier kunt u een offerte aanvragen, maar net zo makkelijk belt u even en dan zijn de zaken nog sneller geregeld. Een cd persen kost dan vervolgens maar een paar dagen. Als u al uw voorkeuren helemaal perfect duidelijk heeft op het moment dat u belt, kan u na het cd persen in een paar dagen tijd een prachtige doos met cd’s ontvangen, of vele dozen, naar gelang hoeveel u bestelt. En wees gerust, voor ons is dit werk een levenswijze, dus geen aantal is te hoog, geen uitdaging te groot. Belt u ons snel om ons uit te dagen met een nieuwe klus?


Comments are closed.