Mode en Kleding

Zwemluiers

zaterdag, 11-4-2015  

Gaat u zelf graag zwemmen? Dan is het natuurlijk fijn om dit te kunnen blijven doen als u eenmaal kinderen hebt gekregen. In het verleden werd hiermee vaak gewacht tot de kids op zwemles hadden gezeten, maar tegenwoordig is er kleuterzwemmen, peuterzwemmen en zelfs babyzwemmen! Al van kleins af aan kunnen zij dus in contact komen met het water. Speciaal voor de allerkleinsten zijn er zwemluiers ontworpen, zodat ook kindjes die nog niet zindelijk zijn toch al van het water kunnen gaan genieten en er alvast mee vertrouwd kunnen raken. Waarom zou u nu van zwemluiers gebruik gaan maken? In de eerste plaats natuurlijk omdat gewone luiers in het water natuurlijk niet voldoen. De materialen waarvan deze gemaakt zijn, zorgen ervoor dat al het water opgezogen wordt. Dit maakt dat ze heel zwaar worden en onprettig om te dragen, maar ook dat ze al hun nut verliezen. Zitten ze eenmaal vol met water, dan nemen ze immers geen urine meer op. Met zwemluiers hebt u dit probleem niet. Deze zijn gemaakt van speciale materialen, waardoor ze van buiten waterdicht zijn. Zo zorgen ze ervoor dat er geen water naar binnen kan dringen. Tegelijkertijd hebben ze van binnen een laagje dat een klein beetje urine op kan nemen en zorgen ze ervoor dat ontlasting niet uit het broekje kan ontsnappen. Daarom zijn zwemluiers dus ideaal om te gebruiken in zowel zwembaden als in ander zwemwater. Het is zeer verstandig om uw kleintjes die nog niet zindelijk zijn zwemluiers aan te trekken. U wilt immers zelf ook niet dat u aan het zwemmen bent en dat er dan opeens een drolletje voorbij komt drijven. In sommige zwembaden is het bovendien verplicht om deze te dragen. Niet per se vanwege de urine, dit wordt door het chloor immers snel genoeg weer afgebroken, maar wel vanwege de ontlasting. Trekt u uw kindje een dergelijke luier aan, dan kunt u dus al heel jong beginnen met het spelen in water en zo spelenderwijs hier vertrouwd mee raken.

Veel keus in zwemluiers

Lijkt het u ook heel fijn om al jong met uw kinderen naar het zwembad of ander zwemwater te kunnen gaan, zonder dat u bang hoeft te zijn dat er ongelukjes gebeuren met betrekking tot het doen van hun behoefte? Dan is het dus zaak om goede zwemluiers aan te schaffen. Waar moet u bij aankoop nu op letten? U moet letten op:

  • of ze strak genoeg aansluiten bij de buik
  • of ze strak genoeg aansluiten bij de benen
  • of het gebruikte materiaal van een goede kwaliteit is

Waarom zijn deze punten nu zo belangrijk? Omdat ze allemaal van belang zijn bij de effectiviteit van zwemluiers. Zitten ze namelijk niet strak bij benen of buik, dan kan immers de ontlasting via deze plekken alsnog ontsnappen. Is het materiaal niet van een goede kwaliteit, dan kan het zijn dat het toch water doorlaat naar binnen of ontlasting naar buiten. Door de ruime keus die er op dit gebied is, hebt u tegenwoordig ook echt wat te kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zwemluiers met een elastieken rand bij de buik, waardoor u ze echt als een broekje aantrekt. Maar ook een sluiting met drukknoopjes is mogelijk. Het is dus maar net wat u zelf prettiger vindt. Feit is dat zwemluiers altijd uitwasbaar zijn, waardoor u ze keer op keer weer kunt gebruiken. Na het spelen in het water, kunt u ze eenvoudigweg uittrekken bij uw kindje en ze in een plastic tasje meenemen naar huis. Eenmaal thuis aangekomen kunt u de zwemluiers uitspoelen en gewoon mee wassen, waardoor ze weer schoon zijn en weer voor een volgende keer te gebruiken zijn.

Leuke ontwerpen

Natuurlijk staat bij de aanschaf van zwemluiers het nut voorop, de pasvorm en het gebruikte materiaal moeten goed zijn. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad als een product er ook nog eens leuk uitziet. Dat is bij de exemplaren die Stoere Kindjes in de webwinkel te koop heeft zeker het geval. U vindt bij hen zwemluiers in veel verschillende kleuren en met veel verschillende soorten prints erop. U kunt dan denken aan een print van een anker, maar ook haaien, vissen of krabben zijn natuurlijk heel toepasselijk. Daarnaast zijn stippen en strepen natuurlijk ook altijd leuk, net als een opdruk met bloemetjes. Naast deze verschillende prints, zijn er nog veel meer mogelijkheden wat betreft het uiterlijk van zwemluiers. Een ander punt om bij aanschaf op te letten, is het feit of de kledingstukken ook UV-werend zijn. Bent u van plan om met uw niet-zindelijke kindje alleen maar in een binnenzwembad te gaan badderen, dan is dit natuurlijk niet van belang. Maar gaat u vaak juist buiten in het water spelen, dan is bescherming tegen UV-straling natuurlijk wel erg belangrijk. Uiteraard smeert u uw kleintje dan in met zonnebrandcrème, maar kiest u er ook nog eens voor om zwemluiers en andere kleding te laten dragen die beschermd zijn tegen UV-straling, dan weet u zeker dat uw kindje goed beschermd is. Dat is natuurlijk wel erg belangrijk, een te grote blootstelling aan deze straling kan immers voor veel problemen zorgen later en dat wilt u uiteraard graag voorkomen. In de webwinkel van Stoere Kindjes vindt u daarom niet alleen gewone zwemluiers, maar ook varianten die UV-werend zijn. Ook hebben zij een kinderkledinglijn met allemaal kledingstukken die ook zorgen voor bescherming tegen UV-straling. Zo kunt u uw kindjes gerust in de zon laten spelen.


Comments are closed.